Размисли

Полет

От 2022-01-13 No Comments

Има хора, за които самолетите са просто средство за придвижване. За други са професионална ангажираност. А за трети са страст. За Любо Димов самолетите са крила за търсещия му дух, който го кара да се чувства свободен в небесната шир.

В съботния следобяд, Любо подари на цялото ни семейство едно незабравимо изживяване като ни даде възможност да се насладим на природата от птичи полет в 4-местния му самолет и ни зарази с тръпката да дръзнеш да бъдеш пилот. Усещане, което само по себе си е уникално по много причини. Например – в реално време чуваш комуникациите между всички пилоти и спазваш директивите на диспечера от кулата.

Първоначално, дискретно се настаних на пасажерското място, като оставих управлението в ръцете на мъжа ми, но на междиното кацане, като единствена дама в самолета, поех контрола в свои ръце.

Да държа лоста за управление на самолетта ми беше нереално и да си призная изпитвах притеснение, но инструкциите на Любо бързо ме окуражиха. Всъщност, той е събеседник, от който може да научиш много за самолетите, за стъпките да станеш любител пилот, за въздушните течения и всички малки детайли свързани с пилотирането. Няма значение дали караш голям самолет или малък, правилата за всички са едни.

Докато кацахме на определената от диспечера писта, на съседната излиташе самолет на Air Canada. И ако друг път мислено съм се питала, каква е дестинацията на пътуващите хора, този път се усмихнах удовлетворена и щастлива, защото се насладих на удоволствието да бъда пътник и да бъда пилот.

Любо, благодарим ти за незабравимите моменти! Мисията ти да заразяваш хората със страстта ти към самолетите е изпълнена!

moetopero.com-airplane-g
Вера

Вера

Основател на moetopero.com

error: Защитено съдържание!